Plasmareiniging Ferro

Een uitbreiding van ons cobot arsenaal

Omdat de vraag naar cobots hoog blijft, willen wij graag ons arsenaal aan cobots uitbreiden. Naast onze bestaande merken, breiden wij uit met de CRX van Fanuc! Hierover hebben onze engineers afgelopen maandag een cursus gehad van Fanuc.

De CRX is een licht gewicht, compacte, 230V collaboratieve robot die eenvoudig te installeren is. De CRX maakt gebruikt van een touchscreen tablet om de Cobot te programmeren. De software van de SRX voorziet je van een gelikt en snel te leren programma. Maar, voor de oude rotten in ons bedrijf, is deze applicatie ook om te toveren tot de vertrouwde teach pendant die we gewend zijn bij de gele Fanuc robots. Deze cobot is namelijk een industriële Fanuc robot met een collaboratief jasje aan. Dit maakt ook mogelijk om de CRX te programmeren in de vertrouwde desktop simulatie omgevingen.

Een cobot wordt vaak gebruikt voor assemblage doeleinden. Hierbij worden vaak onderdelen in elkaar gedrukt met een bepaalde drukkracht. Hiervoor moest altijd een externe kostbare force sensor worden toegepast. Bij de CRX hoeft dit gelukkig niet meer. Naast de remmen, motoren en encoders in elke as, zit nu ook een force sensor standaard geïntegreerd.

Wilt u een cobot opstelling met een CRX of met een andere cobot uit onze collectie? Stuur dan een mail naar info@wb-automation.com

Bel voor meer informatie: 0315 745 760

Aanverwante onderwerpen

 

Referenties