WB Automation collaboratieve robots header

Collaboratieve robots

Robots die samenwerken. Zij-aan-zij werken ze samen en communiceren ze met elkaar. Reageren op elkaar en op hun menselijke 'collega's'. 

De robots zoals we ze kennen, op een vaste plek, met een vaste taak past al lang niet meer in de huidige markt. De vraag naar robots die detecteren wat er nodig is, en hun handelingen daarop aanpassen, stijgt. Robots die niet langer vast achter een hekwerk zitten maar eenvoudig te bedienen zijn en samenwerken met hun menselijke 'collega's'.

Sensoren

Mens en machine in harmonie. Sensoren detecteren bijvoorbeeld stilstand of geven medewerkers de benodigde onderdelen aan. Het werken met een collaboratieve robot is bovendien erg veilig. 

Simpel te programmeren

De collaboratieve robot is eenvoudig te programmeren of nieuwe handelingen aan te leren. Niet door ingewikkelde software aanpassingen te doen maar door de arm te pakken en het simpelweg voor te doen. De collaboratieve robot kan worden ingezet voor lopende band werkzaamheden, sorteren, controle op kwaliteit, verpakkingswerkzaamheden of assemblage. 

 

Meer weten over collaboratieve robots?

VUL HET CONTACTFORMULIER IN

of

Bel voor meer informatie: 0315 745 760