WB Automations Ulft-1

Demonstratie Doosan Cobot

Afgelopen week is er binnen ons bedrijf een demonstratie georganiseerd over de Doosan cobots vanuit Dormac Robotics. De reden van deze demonstratie is de interessante bouw van de Dormac series. De zogenoemde zwanenhals in de arm zorgt voor een grotere bewegingsmogelijkheid. Wij als WB automation oriënteren ons graag breed op de mogelijkheden van de robotica markt.

De Doosan cobot onderscheidt zich op diverse punten, zoals betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit. Zo schakelt de motor uit als de krachtsensoren weerstand voelen, de motoren worden dan ook niet langer belast. Dit zorgt voor een langere levensduur en een hogere nauwkeurigheid; ook als de cobot al enkele jaren gebruikt wordt. Daarnaast zet Doosan Robotics hoogwaardige materialen en onderdelen in om de cobots robuuster en geschikt te maken voor een industriële omgeving.

De collaboratieve robots (cobots) van Doosan zijn voorzien van een coating die goed bestand is tegen onder andere de koelsmeermiddelen die gebruikt worden in CNC-bewerkingsmachines. Elke cobot heeft zes geïntegreerde krachtsensoren. Het programmeren verloopt via zelf ontwikkelde software welke zeer intuïtief en vergelijkbaar is met apps van smartphones en daarmee eenvoudig te programmeren is. Het behoort tot de mogelijkheden om de cobot op een mobiele unit te plaatsen waardoor deze veelzijdig inzetbaar is.

Bel voor meer informatie: 0315 745 760

Aanverwante onderwerpen

 

Referenties