header-lassen-wb-web-1
wb-automation-header-lassen-web

Albrand Aalten

Lasrobot

Productiebedrijf Albrand uit Aalten maakt gebruik van een lasrobot van WB Automation voor de vervaardiging van vloerverwarmingsonderdelen. 

Albrand

Albrand maakt hoogwaardige vloerverwarmingselementen voor de groothandel. Albrand werkt met een aantal medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Technisch personeel

Albrand ondervond moeite om aan personeel te komen. Mensen met een MVO-achtergrond zijn vaak niet technisch geschoold. Bovendien kun je niet verwachten dat mensen aan één stuk door constante kwaliteit leveren.

Lasrobot

De lastrobotcel die WB Automation heeft gemaakt is eenvoudig te bedienen door mensen die geen technische achtergrond hebben. Hierdoor kan Albran nu met één draaidag voldoende laswerk realiseren voor een week aanvoer. Omdat de lasrobot continu dezelfde kwaliteit levert, hebben ze geen last meer van afkeuringen. 

 

 

Foto: MIG unit bij Albrand

Een medewerker bereidt het laswerk voor door vier staven in de module voorop te leggen, vervolgens worden de uiteinden door de lasrobot in de cabine gelast. De medewerker haalt ondertussen de reeds gelaste staven eruit en stopt de volgende vier staven er alvast in. In luttele seconden worden telkens vier staven gelast.

Bel voor meer informatie: 0315 745 760