header-emailleer-ferro-1
header-ferro-1

Ferro Gaanderen

Emailleerrobot en plasmareiniging

"Willem Bussink heeft aan een half woord genoeg", vertelt René Egberts, Utility en Maintenance Manager van Ferro Techniek BV, terwijl hij ons rondleidt in de fabriek in Gaanderen. "We werken al jaren samen en de lijnen binnen WB Automation zijn kort", vervolgt hij zijn verhaal. 

Korte lijnen

Een van de grote voordelen van het samenwerken met WB Automation vindt René dat men met je meedenkt. "Ze komen op bezoek, en samen inventariseren we de behoefte van de automatisering. We hebben regelmatig contact tijdens het veranderproces. Ook wordt er rekening gehouden met de wensen van de mensen van de werkvloer; zij moeten er elke dag mee werken en weten vaak het beste wat er anders zou kunnen".

Tekort aan personeel

"Zo hebben we, zoals wel meer bedrijven in de maakindustrie, enorm tekort aan vakkundig en technisch geschoold personeel. Productie dreigde achter te blijven. De plasma clean installatie vult bijvoorbeeld nu dat gat op waardoor we kunnen blijven produceren en leveren. De handelingen die onze medewerkers nu moeten doen zijn vereenvoudigd en ook door mensen te doen die minder technische kennis hebben."

Bestaande modules ombouwen

Daarnaast is het heel fijn dat er wordt gekeken naar de bestaande modules en daar waar mogelijk deze modules kunnen worden aangepast in plaats van een compleet nieuwe machine te bouwen. Dat is kosten- én tijdbesparend. Bijvoorbeeld de HV tester - een machine dat test of onze kookplaten het voltage aankunnen, was binnen enkele maanden gerealiseerd.  

 

Foto: René Egberts 

Bel voor meer informatie: 0315 745 760