Robots ter vervanging van mensen of als behoud van banen?

Hoe vaak hoor je niet dat robots de banen 'afpakken' van de mensen die maar wat graag willen werken? Of is het eigenlijk zo dat robots er juist voor zorgen dat banen behouden blijven?

Een interessante theorie. En misschien heb je er nooit zo over nagedacht. Ik kom bij veel opdrachtgevers over de vloer. Mooie maakbedrijven, hier in de Achterhoek maar ook ver daarbuiten. En allemaal hebben ze hetzelfde probleem: personeel vinden. De spoeling van mensen die een technische achtergrond hebben is zeer dun, en wordt steeds dunner. Mensen die je direct in kunt zetten, en gezien het aantal opdrachten dag en nacht aan het werk zou willen en kunnen houden als dat kon. Maar wat doe je als je die mensen niet hebt? Als je die mensen niet kunt vinden maar de opdrachten wel blijven binnenkomen? 

Leveren

Je wilt je bedrijf draaiende houden, opdrachten aannemen en blijven produceren. Het liefst in eigen beheer producten of halffabrikaten maken en niet uitbesteden aan goedkopere landen. De trots van het Nederlandse product voortzetten en op tijd blijven leveren. 

Verviervoudig je productie 

Robotisering is de oplossing en een uitkomst voor het voortbestaan van je bedrijf. Door op zoek te gaan naar een oplossing op maat - en hoe gek het ook klinkt - er ís echt voor elke handeling een machine te bedenken waarmee je niet alleen je productie op peil houdt, of in de meeste gevallen verdrie- of viervoudigd, blijven uiteindelijk andere banen in de maakindustrie, en de Nederlandse maakindustrie op zichzelf, behouden. 

  

Onlangs stond er een mooi artikel in De Gelderlander hierover: 
https://www.gelderlander.nl/achterhoek/rapport-voorspelt-tekort-aan-personeel-in-achterhoek~ab802e2e/

 

Ik kan geen baan vinden!

En denk jij nu: ik kan juist helemaal geen werk in de techniek vinden? Ik ben zelf ook altijd op zoek naar goed en gemotiveerd technisch personeel. Bekijk ons vacatureoverzicht of stuur een open sollicitatie!

 

Bel voor meer informatie: 0315 745 760

Lees ook:

  • Vacatures
  • Robotisering
  • Automation
  • Engineering
  • Laser